Jadłospis
JADŁOSPIS NA OKRES 14.04.2025 r.- 25.04.2025 r.
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
14.04.2025 poniedziałek
| Kakao, bułka kajzerka, masło, sałata, ser żółty, papryka czerwona Jabłko/banan | Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami. | Chlebek ze słonecznikiem, masło, sałata, szynka gotowana, ogórek zielony. Herbata z cytryną/woda |
*mleko, gluten | *mleko, gluten, seler, jajko | *gluten, mleko, gorczyca, soja, seler | |
15.04.2025 wtorek
| Płatki kukurydziane na mleku, bułka orkiszowa, masło, sałata, polędwica krucha, pomidor, szczypiorek Sok jednodniowy owocowo-warzywny | Żurek z jajkiem na wędzonce. | Ciasto świąteczne -zebra (wyrób własny). Mus owocowy. Mleko/herbata z cytryną/woda |
*mleko, gluten, seler, soja, gorczyca | *mleko, gluten, seler, jajko | *mleko, gluten | |
16.04.2025 środa | Kawa zbożowa na mleku, bułka żytnia, masło, sałata, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony Pomarańcza/melon | Zupa „Shrek” z groszkiem ptysiowym. kompot owocowy/woda | Kisiel owocowy (wyrób własny), ciasteczka owsiane, Mleko/herbata z cytryną/woda |
*mleko, gluten, seler, soja, gorczyca | *mleko, gluten, seler, jajko | *gluten, mleko | |
17.04.2025 czwartek
| Makaron „alfabet” z mlekiem, bułka poznańska, masło, twarożek wiejski z rzodkiewką Talerz owocowych obfitości | Zupa ogórkowa z ziemniakami. kompot owocowy/woda | SZWEDZKI STÓŁ |
*mleko, gluten | *mleko, gluten, seler, jajko | *gluten, mleko, jajko, seler, soja, gorczyca | |
18.04.2025 piątek
| Płatki owsiane na mleku, rogal, masło, powidła śliwkowe niskosłodzone/miód Jabłko/gruszka | Zupa pomidorowa z makaronem. kompot owocowy/woda | Pieczywo mieszane (pszenne, razowe), masło, pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka. Mleko/herbata z cytryną/woda |
*mleko, gluten | *mleko, gluten, seler, jajko, ryba | *gluten, mleko, jajko | |
21.04.2025 poniedziałek | PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
|
|
|
|
|
| |
22.04.2025 wtorek | Płatki zbożowe na mleku, bułka kajzerka, masło, sałata, filecik z kurczaka, ogórek kiszony, Sok jednodniowy warzywno-owocowy | Zupa jarzynowa z ziemniakami. |
Pieczywo mieszane (pszenne, razowe), masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek. Mleko/herbata z cytryną/woda
|
*mleko, gluten, gorczyca, soja, seler | *mleko, gluten, seler, jajko | *mleko, gluten,jajko | |
23.04.2025 środa
| Kakao, bułka poznańska, masło, sałata, ser biały, ogórek zielony, szczypiorek Banan/jabłko | Rosół z makaronem i natką pietruszki. | Parówka z szynki ( 90% mięsa) z sosem pomidorowym, papryka czerwona, chlebek wiejski z masełkiem. Herbata z cytryną/woda |
* mleko, gluten | *mleko, gluten, seler, jajko | *mleko, gluten, gorczyca, soja | |
24.04.2025 czwartek
| Kasza manna na mleku, bułka żytnia, masło, sałata, szynka z wędzarni, pomidor malinowy, szczypiorek Melon/gruszka | Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Spaghetti bolognese z mięsem mielonym i warzywami, ogórek kiszony, kompot owocowy/woda | SZWEDZKI STÓŁ |
*mleko, gluten, gorczyca, soja, seler | *mleko, gluten, seler | *mleko, gluten | |
25.04.2025 piątek | Kawa zbożowa na mleku, bułka orkiszowa, masło, sałata, pasztet pieczony, rzodkiewka Talerz owocowych obfitości | Barszcz czerwony z makaronem. kompot owocowy/woda | Deser mleczny monte (wyrób własny), wafelki ryżowe. Herbata z cytryną/woda |
*mleko, gluten, gorczyca, soja, seler | *mleko, gluten, seler, ryba, jajko | *gluten, mleko |
*alergeny
UWAGA!! Do każdego śniadania jest podawana herbata z cytryną i z miodem / woda.
Przedszkole zastrzega sobie możliwość zmian w jadłospisie.