Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Koło kulinarne

Koło odbywać się będzie w każdy poniedziałek w godzinach 15.00 - 16.00.

Nauczycielki prowadzące: Dorota Matczak i Katarzyna Krupa.


TEMATY NA MAJ:

  1. Coś na deser.
  2. Pischinger - słodka przekąska.
  3. Zdrowe śniadanko.
  4. Owocowe szaszłyki.

Prosimy o przyniesienie następujących produktów:

COŚ NA DESER  - 06.05.2024 r .

  • zastygnięta dowolna galaretka owocowa (opakowanie rozpuścić w 1 szklance wody),
  • 1 kiwi (obrane ze skórki),
  • puszeczka mandarynek,
  • 1/2 banana,
  • deseczka, 3 plastykowe kubki o pojemności 0,5 litra

PISCHINGER - SŁODKA PRZEKĄSKA - 13.05.2023 r.

  • dżem o ulubionym smaku,
  • łopatka do smarowania (nie nóż!),
  • deseczka, pojemnik,

ZDROWE ŚNIADANKO – 20.05.2024 r.

  • 1 pojemnik twarożku wiejskiego,
  • pęczek rzodkiewek,
  • drobna tarka, pojemnik,

OWOCOWE SZASZŁYKI – 27.05.2024 r.

  • cztery różne, ulubione owoce – umyte, natomiast te, które tego wymagają bez skórki i pozbawione gniazd nasiennych,
  • 3 - 4 patyki do szaszłyków,
  • deseczka, pojemnik
Sałatka hawajska

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 29.04.2024 r. przyrządzaliśmy sałatkę hawajską. Składniki jakich użyliśmy to wędzona pierś z kurczaka i ser żółty, które pokroiliśmy w drobną kostkę. Do tego dodaliśmy odsączone z zalewy: kukurydzę z puszki, seler naciowy ze słoiczka oraz ananasa w kawałkach z puszki...

Sałatka owocowa

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 15.04.2024 r. mali kucharze przyrządzali sałatkę owocową. Każdy przyniósł po kilka ulubionych owoców, które zostały przez uczestników pokrojone w drobną kostkę. Na koniec wszystkie pokrojone owoce zostały dokładnie wymieszane i sałatka pełna witamin got...

Jajka faszerowane

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 08.04.2024 r. mali kucharze przyrządzali jajka faszerowane. Głównym składnikiem tej przekąski były oczywiście jajka, które zostały przekrojone na pół, a następnie zostały wyjęte z nich żółtka. Z żółtka, wędzonego łososia oraz z serka almette pows...

Sałatka jajeczna

Na zajęciach koła kulinarnego, które odbyło się 25.03.2024 r. przedszkolaki przyrządziły sałatkę jajeczną. Składniki użyte do jej przygotowania to: jajka ugotowane na twardo, ser żółty, zielony groszek oraz czerwona papryka. Jajka i paprykę dzieci posiekały na drobno, ser starły na tarce i wszystkie skł...

Pasta jajeczna

20.03.2024
Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

20.03.2024

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 18.03.2024 r. mali kucharze przyrządzili pastę jajeczną. Do przygotowania pasty potrzebne były tylko dwa główne składniki: jajka ugotowane na twardo i szczypiorek, które zostały posiekane przez dzieci na drobną kostkę. Po wymieszaniu tych składników dodaliśmy ...

Serniczki

13.03.2024
Serniczki

Serniczki

13.03.2024

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 11.03.2024 r. dzieci przyrządziły pyszne serniczki z galaretką. Do ich przygotowania użyły: biszkoptów, gęstej śmietany oraz galaretki owocowej rozpuszczonej tylko w 1 szklance wody, po to, aby galaretka dała się pokroić. Do masy śmietanowej dodano jeszcze trzy galaretki cy...