Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Koło kulinarne

Koło odbywać się będzie w co drugi czwartek (wymiennie z kołem czytelniczym) w godzinach 15.00 - 16.00.

Nauczycielka prowadząca: Katarzyna Krupa.

Rodzice dzieci, które zostaną zapisane na koło kulinarne będą zobligowani do wpłacenia składki rocznej w wysokości 50 zł.

TEMATYKA NA LUTY
  1. Bałwanki z pianek.

 Prosimy, o przyniesienie na zajęcia z koła kulinarnego  następujących produktów:

Bałwanki z pianek - 13.02.2025r.
paczka pianek białych
plastikowy  duży pojemnik na żywność
dodatkowo – paczka paluszków bez soli

Bałwanki z pianek

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 13.02.2025 r. dzieci przyrządzały bałwanki z pianek. Łączyły poszczególne pianki odpowiednio połamanymi paluszkami. Na koniec udekorowały wykonane postacie mazakami spożywczymi zakupionymi przez nauczycielkę. A oto jak wyglądała praca dzieci i jej efekty....

Koreczki karnawałowe

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 30.01.2025 r. dzieci przyrządzały koreczki karnawałowe. Do ich przyrządzenia użyły następujących produktów: żółtego sera, wedliny w grubych plastrach, oliwek oraz czerwonej papryki. Na przygotowane przez nauczycielkę  wykałaczki nadziewaly kolejno wymienione wyż...

Witaminowa surówka

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 16.01.2025 r. dzieci przyrządzały witaminową surówkę. Produkty, jakich użyły to: marchewka, jabłko oraz mandarynka. Jabłko i marchewka zostały starte na tarce o grubych oczkach, natomiast mandarynkę przedszkolaki pokroiły w drobną kostkę. Na koniec do tak przygotowanych pro...

Świąteczna sałatka z buraków

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 19.XII.2024 r. dzieci przyrządziły świąteczną sałatkę z buraków. Do jej przygotowania użyły startych buraków, posiekanych na drobno orzechów włoskich, jabłka oraz natki pietruszki. Dodatkowo sałatka została doprawiona olejem, solą i cytryną. Zapraszamy do ob...

Sałatka jarzynowa

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 05.XII.2024 r. dzieci przygotowały tradycyjna sałatkę jarzynową. Kroiły warzywa: selera, marchewkę, pietruszkę oraz jajko w drobną kostkę. Nauczycielka dodała jeszcze do sałatki zakupiony zielony groszek, olej, jogurt naturalny oraz majonez i sól do smaku. Przedszkolaki wsz...

Deser czekoladowy

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 21.XI.2024 r. dzieci przyrządzały deser czekoladowy. Mali kucharze wykonali deserek że zmiksowanego ryżu oraz czekolady w płynie. Udekorowali go dodatkowo zakupionymi bakaliami, kolorowymi posypkami oraz polewą czekoladową. A jak wyglądała praca dzieci i gotowy produkt możemy zo...

Sałatka z gruszką

Na zajęciach koła kulinarnego w dniu 07.XI.2024 r. dzieci przyrządziły sałatkę z gruszki i sera feta. Produkty, jakich użyły to: duża gruszka, ser feta, czerwona cebula i mix sałat. Przedszkolaki porównywały smaki produktów. Wspólnie z nauczycielem przygotowały sos z zakupionych przez nauczycie...